При изпълнение на възложените със Закона за българското гражданство функции,

...
 При изпълнение на възложените със Закона за българското гражданство функции,
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието сигнализира прокуратурата за фалшифицирани документи на кандидати за българско гражданство

 „ При осъществяване на предоставените със Закона за българското поданство функционалности, Съветът по поданството при Министерството на правораздаването е открил случаи, в които в производствата по българското поданство са употребявани манипулирани/подправени публични документи, с които се удостоверява основанието за натурализация, а точно български генезис “, се споделя в писмо, изпратено от Министерството на правораздаването до прокуратурата през днешния ден.

Експертни информации, направени в Националния институт по криминалистика при Министерството на вътрешните работи, са открили, че в съответни преписки на претенденти за българско поданство по натурализация са показани подправени документи, в които има вписана българска националност /националност/ на прогресивен родственик.

Кандидатите са подали персонално молбата за натурализация, дружно с нормативно изискуемите документи, съгласно условието на член 29, алинея 1 от Закона за българското поданство. „ С оглед събитието, че са показали едно и също лице за контакти в Република България, считаме че е допустимо то да е съпричастно към снабдяването им с употребяваните подправени публични документи, които са употребявани за придобиване на българско поданство при извънредно облекчените условия на чл.15, алинея 1, т. 1 от Закона за българското поданство, планувани за лицата от български генезис “, написа още в писмото.

Сигналът от министър Зарков е изпратен за преценка за вероятно реализиране на сформира на закононарушения по член 308 и/или член 316 от Наказателния кодекс.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР